Achizitia unui telefon mobil poate fi dificila pentru cei care nu sunt buni cunoscatori ai acestor dispozitive. Inainte de cumpararea unui telefon mobil, orice persoana ar trebuie sa ia in calcul trei aspecte principale: tipul pachetului – abonament lunar sau cartela preplatita, tipul dispozitivului – telefon clasic, simplu sau smartphone, achizitia impreuna sau separata a telefonului si a pachetului.

Abonament sau cartela preplatita

Cand vine vorba de modalitati de a comunica prin utilizarea unui telefon mobil, este nevoie de definirea serviciilor: abonament sau cartela preplatita. Altfel spus, un abonament este cel care necesita un contract de 12 sau 24 de luni prin care clientul alege un plan tarifar pentru a i se oferi minute, mesaje si date de internet pe care le plateste la o data stabilita prin contract in urma facturarii, iar cartela preplatita este modalitatea prin care utilizatorul plateste dinainte un credit pe care il poate transforma in convorbiri sau trafic de internet.

Aceasta are de obicei valabilitate intre 1 saptamana si 1 luna, in functie de serviciile operatorului de telefonie.

Tipuri de dispozitiv

Dispozitivele de acest fel au evoluat odata cu evolutia tehnologiei. Daca la inceput utilizatorii aveau la dispozitie telefoane extrem de simple, dar portabile, utilizate doar pentru a comunica si pentru a trimite mesaje, mai tarziu au aparut dispozitivele multimedia care dispuneau de camera video si cu ajutorul carora puteau fi redate fisiere audio, video sau puteau fi facute ori vizualizate poze.

Astazi, majoritatea utilizatorilor opteaza pentru smartphone-uri, dispozitivele mobile care au diverse functii si accesorii si cu ajutorul carora utilizatorii pot realiza diverse activitati de comunicare, divertisment si altele.

Telefon la abonament sau nu?

Cumpararea dispozitivului odata cu alegerea unui pachet tarifar permite utilizatorului sa obtina o reducere avantajoasa in momentul achizitiei. De obicei, utilizatorii beneficiaza de rate reduse pentru mobil daca sunt clienti fideli si de diverse servicii incluse in pachet.

Achizitia unui telefon „la liber” implica achizitia separata a unei cartele reincarcabile, iar acest lucru implica alegerea unui plan tarifar care se potriveste cel mai bine fiecarui utilizator in parte, insa si un pret ridicat al telefonului mobil in momentul achizitiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here