1.  Minciuna

Majoritatea candidatilor o fac in continuare, iar, atunci cand sunt prinsi, 60% din angajatori ii indeparteaza imediat.

Raspunsul la telefon sau la mesaj in timpul interviului

Una dintre cele mai rapide modalitati de a pierde un interviu este de a raspunde la telefon sau la un mesaj in mijlocul acestuia. Verificarea telefonului in timpul unui interviu atesta faptul ca persoanele candidate nu au luat interviul in serios si denota o lipsa de respect fata de intervievator si de timpul sau.

2.  Aroganta

Aroganta duce la descalificarea instantanee de catre managerii angajatori. Candidatii trebuie sa fie gata sa se poate discuta cu ei despre realizarile lor profesionale si despre ceea ce ii face pe ei sa iasa in evidenta. Exista, totusi, o diferenta fina intre lauda si aroganta. Nimeni nu datoreaza un loc de munca unui om, indiferent de cat de calificat crede el ca este.

3.  Tinuta necorespunzatoare

Purtarea de haine prea mulate sau prea largi, prea casual sau purtarea de branduri si logo-uri este un semn nu tocmai bun, conform a 50% din manageri. Acestora chiar le pasa de aspectul candidatilor pe care ii intervieveaza.

4.  Lipsa de responsabilitate

Aproape jumatate din manageri (48%) resping cu totul un candidat care pare sa nu aiba responsabilitate. De multe ori, intervievatorii intreaba despre dificultatile pe care candidatii le-au intampinat la locul de munca – de la un conflict cu un coleg de serviciu pana la o greseala la locul de munca – pentru a le evalua capacitatea de a depasi provocarile si de a invata ceva din ele.

5.  Refuzul de a zambi

Candidatii nu trebuie sa lase impresia ca sunt persoane reci. Trebuie sa fie bine dispusi si foarte sociabili. Refuzul de a zambi lasa impresia intervievatorului ca persoana candidata ar prefera sa fie oriunde altundeva.

6.  Incrucisarea bratelor peste piept

Incrucisarea bratelor peste piept este un gest care ar putea trimite la urmatoarele mesaje: candidatii sunt obligati sa fie acolo, nu se simt in largul lor sau intervievatorul a spus sau a intrebat ceva care nu le face placere.

7.  Jocul cu ceva pe masa

O treime din angajatorii manageri au fost martori la un interviu in care candidatul s-a jucat cu ceva pe masa in timpul discutiei de concurs. Nu numai ca este un comportament complet neadecvat, dar arata o lipsa totala de interes pentru interviu si o lipsa de respect pentru timpul managerului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here