Trei destinatii pentru vacanta in anul 2019
Un nou an inseamna o noua oportunitate de a calatori spre noi destinatii. Conform agentiilor de turism, destinatiile in tendinte pentru anul 2019 sunt cele din zona Balcani, Egiptul si zona arctica. Cu alte cuvinte, turistii nu trebuie sa mai stea pe ganduri, ci ar trebui sa isi ia pasaportul, sa isi cumpere crema de soare si sa plece cat mai repede in vacanta.
Zona Balcanilor ii poate duce pe turisti intr-un taram de vis. Printre atractiile importante se numara uimitorul Parc National Muntenegru din Durmitor, dar nu ar trebui ratata nici o minunata escapada de doua zile prin magnificii munti Bjelasica, unde ce turistii pot fi cazati in cabane de pastori, cocotate pe inalte pasuni alpine.
Din Muntenegru se poate trece in Serbia, unde se poate merge la canionul Uvac, care gazduieste una dintre cele mai mari colonii de reproducere a vulturilor Griffin din Europa. O noapte intr-o manastire ofera o perspectiva minunata asupra vietii ortodoxe sarbe. O alta noapte poate fi petrecuta fara probleme in orasul ingropat Trebinje, aflat in vecinatatea Bosniei si Hertegovinei.
O destinatie obligatorie de calatorie pentru 2019 este Egiptul, tara faraonilor. Unde altundeva ar putea turistii sa se minuneze de uriasele piramide antice, sa exploreze templele acoperite de hieroglife si sa vada masca funerara orbitoare a regelui Tutankhamun?
O excursie in Egipt este o calatorie inapoi in timp, o calatorie plina de istorie. Si, ca si cum nu ar fi de ajuns, este si o destinatie care ofera amestecul perfect de cultura si relaxare. Turistii pot petrece cateva zile de croaziera de-a lungul pitorescului fluviu Nil sau pot face upgrade la un vas de croaziera de 5 stele sau se pot bucura de sporturile de apa oferite de statiunea Hurghada din Marea Rosie.
Cei care vor sa mearga intr-o zona greu de explorat pot lua un zbor de trei ore de la Oslo, care ii va duce in cel mai nordic oras din lume, Longyearbyen. De aici, acestia pot incepe o explorare a Arcticii in Spitsbergen, in cautarea ursului polar. Acest lucru insa este posibil numai in lunile iunie-septembrie, cand gheata scade suficient pentru ca o nava mica sa aiba acces. Expeditia ii poate duce pe doritori printre ghetarii stralucitori, pana la tarmurile cenusii, pietruite si dealurile verzi ale acelei zone. In acest moment al anului, soarele nu apune niciodata, astfel incat turistii pot petrece tot timpul pe punte, in cautarea unor animale salbatice, cum ar fi balenele, speciile de pasari si, desigur, ursii polari.