Desi au fost stabilite protocoale de spalare a mainilor, de curatare a suprafetelor dure in salile de operatii si alte standarde care sa protejeze pacientii si personalul de bacterii si microbi daunatori, unii producatori din industria medicala lucreaza in permanenta si pentru a imbunatati proprietatile antimicrobiene ale uniformelor medicale.

Angajatii din domeniul sanatatii isi spala mainile, isi schimba manusile si fac multe lucruri pentru a preveni raspandirea bacteriilor, dar mai nou, abordeaza si uniformele pe care le poarta. Problema acumularii de bacterii pe uniformele medicale este una reala si s-a constatat ca spalarea si dezinfectarea zilnica a uniformei nu este suficienta.

Dezvoltarea stiintei din spatele imbracamintei antibacteriene este o provocare pentru producatori, inclusiv alegerea agentului antimicrobian potrivit. Agentii functioneaza diferit datorita modului in care sunt structurate din punct de vedere natural. Unele tintesc direct organismele bacteriene, in timp ce altele actioneaza asupra proteinelor bacteriene.

Cel mai cunoscut tratament antibacterian aplicat tesaturilor este cel cu ioni de argint. Textilele impregnate cu ioni de argint sunt utilizate la scara larga pentru efectele lor antibacteriene si antifungice. Argintul a fost recunoscut de mult ani ca fiind un agent antimicrobian, dar nu toate tipurile de agenti cu ioni de argint sunt la fel. Cu toate acestea, ionii de argint actioneaza asupra bacteriilor inhibandu-le, rezultatul fiind incapacitatea lor de a se reproduce.

Uniforme medicale cu grad ridicat de impermeabilitate si proprietati antibacteriene | medifashion.ro

uniforme stomatologice

Mai mult, uniformele medicale care sunt prevazute si cu proprietati de respingere a lichidelor sunt cu atat mai apreciate. Aceste uniforme sunt folosite cu succes in salile de operatii, acolo unde echipa medicala ia contact cu diverse fluide din corpul pacientului, iar protectia suplimentara a uniformelor este absolut indispensabila.

Uniforme stomatologice si chirurgicale de calitate | medifashion.ro

Uniformele din textile cu proprietati antibacteriene ar trebui sa fie larg raspandite in toate unitatile in care se ofera servicii medicale si purtate de toti membrii personalului. Magazinul online de moda medicala Medifashion prin site-ul medifashion.ro pune la dispozitia clientilor uniforme stomatologice si chirurgicale cu grad ridicat de impermeabilitate si proprietati antibacteriene!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here