Oricine aude despre utilizare unui fotoliu rulant se duce imediat cu gandul la persoanele imobilizate la pat care nu se mai pot deplasa singure. In realitate, un astfel de dispozitiv de mers este utilizat si in cazul pacientilor aflati in incapacitate temporara cauzata de o interventie chirurgicala.

Cat de util este fotoliul rulant intr-o astfel de situatie?

Un dispozitiv de mers confera bolnavilor un grad de independenta permitandu-le sa se deplaseze singuri, fara ajutorul familiei sau al insotitorilor. Cu ajutorul unui fotoliu, pacientii au astfel posibilitatea de iesi din casa, de a participa la diverse evenimente si de a se bucura intr-o oarecare masura de viata.

Persoanele ce au suferit o interventie chirurgicala importanta au nevoie de repaus la pat pentru a se reface. Prezenta un astfel de fotoliu ii ajuta sa isi reia o parte dintre activitatile zilnice simtindu-se in felul acesta utili.

In perioada de recuperare efortul fizic este strict interzis ceea ce inseamna ca mersul nesustinut nici nu poate intra in discutie. Riscul la care pacientii se supun este unul enorm; presiunea execitata asupra zonei interventiei poate duce la incetinirea procesului de vindecare sau chiar la desfacerea suturilor.

Fotoliu rulant | Scaun cu rotile | MagazinulOrtopedic.ro

scaun cu rotile

Avand in vedere ca imobilitatea este doar temporara, bolnavii nu ar trebui sa cheltuie sume importante de bani pentru un scaun cu rotile.

Exista o multime de modele clasice, cu antrenare manuala care sunt mai mult decat suficiente pentru nevoile zilnice. Acestea sunt confectionate din otel sau aluminiu, sunt pliabile, confortabile datorita constructiei ergonomice, usor de manevrat, dar si de transportat.

Acestea pot fi utilizate cu succes nu doar in interiorul locuitei, ci si in exteriorul acesteia, rotile fiind realizate din cauciuc plin, cu spite groase, rezistente la socuri.

Nu in ultimul rand, carucioarele vin impreuna cu o serie de accesorii ce ofera un confort sporit utilizatorilor. De la suportul pentru picioare si frana de serviciu pana la capitonarea sezutului, toate aceste detalii reusesc sa le insufle pacientilor independenta.

Unele dintre cele mai accesibile carucioare pot fi achizitionate direct de pe site-ul MagazinulOrtopedic.ro. Aici pacientii pot gasi cele mai bune solutii constand intr-o gama variata de produse si dispozitive medicale oferite la standarde inalte de calitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here