Pacientii care prefera sa isi inlocuiasca bresele edentate cu implanturi dentare trebuie sa stie ca, desi dispun de banii necesari in acest sens, este necesar sa dovedeasca faptul ca au o sanatate fizica foarte buna si ca procedeele complexe la care vor fi supusi vor fi suportate de catre organism.
Specialistii implantologi sunt cei care isi dau verdictul, daca pacientul este apt pentru inserarea unui implant dentar sau nu, iar pentru rezultate cat mai bune, colaborarea cu acesta este esentiala.
Consultatia, anamneza si examinarea dintilor ramasi – etape premergatoare inserarii implantului dentar
Medicii specialisti implantologi de la Implantologie Sector4, un cabinet stomatologic din Bucuresti, sunt cei care, in urma unei consultatii obiective, stabilesc daca este necesara si indicata inserarea unui implant dentar sau daca bresele edentate pot fi inlocuite cu punti dentare sau alte solutii stomatologice.
Prin consultatia initiala, medicul implantolog va sta de vorba cu pacientul, va asculta motivele pe care pacientul le relateaza pentru care isi doreste inserarea unui implant dentar si ii va explica acestuia la ce proceduri urmeaza sa fie supus.
De asemenea, in aceasta etapa medicul va incerca sa afle informatii despre starea pacientului, despre eventualele afectiuni de care sufera si va examina si dintii ramasi, precum si gingiile.
Sunt situatii in care se impune aditia de os in cazul in care pacientii nu au suficient tesut osos sanatos sau in care implanturile nu vor putea fi inserate la inaltimea si latimea adecvata.
Cabinet stomatologic din Bucuresti | Implanturi dentare | ImplantologieSector4.ro
Analize si radiografii necesare pentru a stabili daca pacientii sunt apti pentru a beneficia de un implant dentar
Ulterior acestei consultatii, medicul va sugera pacientului un set de analize prin care sa se stabileasca starea generala a pacientului, daca exista afectiuni ce pot pune in dificultate inserarea implanturilor sau rezistenta acestora in timp.
Foarte utile sunt si radiografiile efectuate la recomandarea reprezentantilor ImplantologieSector4.ro, atat radiografiile retro-alveolare, cat si panoramice, pentru a stabili un plan de tratament corect care se va dovedi eficient pe termen lung. In unele cazuri, medicul specialist poate recomanda tomografia computerizata sau radiografiile de craniu si de sinus.