O dieta ketogenica poate ajuta unele persoane cu diabet de tip 2, deoarece permite organismului sa mentina nivelurile de glucoza la un nivel scazut, dar sanatos.

Aportul mai mic de carbohidrati din dieta poate ajuta la eliminarea varfurilor mari de zahar din sange, reducand nevoia de insulina.

Dieta ketogenica restrictioneaza sever carbohidratii. Forteaza corpul sa descompuna grasimile pentru energie. Procesul de utilizare a grasimilor pentru energie se numeste cetoza. Produce o sursa de combustibil numita cetone.

Daca o persoana mananca o masa bogata in carbohidrati, aceasta poate duce la o crestere a glicemiei, in special la o persoana cu diabet. Dieta este importanta atat pentru diabetul de tip 1, cat si pentru cel de tip 2.

Limitarea aportului de carbohidrati este conceptul central al dietei. Unele cercetari au sugerat ca urmarea unei diete ketogenice ar putea:

  • reduce riscul de diabet la persoanele care inca nu il au;
  • imbunatati controlul glicemic la persoanele cu diabet zaharat;
  • ajuta la pierderea kilogramelor in exces.

Dietele ketogenice pot ajuta la reducerea nivelului de zahar din sange. Ca atare, unele persoane cu diabet de tip 2 care urmeaza si o dieta ketogenica pot sa-si reduca nevoia de medicamente.

Cu toate acestea, oamenii de stiinta au avertizat ca cei care urmeaza dieta ketogenica alaturi de un regim de insulina ar putea avea un risc mai mare de a dezvolta hipoglicemie ( glicemie scazuta).

Hipoglicemia apare atunci cand nivelul zaharului din sange scade la 70 miligrame pe decilitru (mg / dL) sau mai putin.

Impactul asupra greutatii

Dieta ketogenica ajuta organismul sa arda grasimile. Acest lucru este benefic atunci cand o persoana incearca sa piarda in greutate si poate fi util pentru persoanele a caror greutate in exces a influentat dezvoltarea prediabetului si a diabetului de tip 2.

Chiar si slabirea usoara pana la moderata prin dieta si exercitii fizice ar putea sprijini controlul glicemic, bunastarea generala si distributia energiei pe tot parcursul zilei la persoanele cu diabet zaharat.

Cercetarile au aratat ca persoanele care urmeaza o dieta ketogenica arata o imbunatatire a gestionarii nivelului de zahar din sange si o pierdere semnificativa in greutate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here