Daca pana in urma cu cativa ani, pacientii evitau sa opteze pentru operatia de inserare a unui implant dentar in Bucuresti pentru inlocuirea dintilor lipsa din cauza fricii de durere, acum este timpul potrivit pentru ca acestia sa isi invinga teama de dentist si sa poata din nou zambi, manca si rade cu incredere.
Operatia de inserare a unui implant dentar nu este dureroasa, iar in urma acesteia medicul prescrie pacientilor analgezice si medicamente menite sa ii ajute sa depaseasca durerea sau neplacerea resimtita.
Pregatirea inainte de operatiunea de inserare a unui implant dentar in Bucuresti
Pentru ca implantul dentar sa aiba sanse de reusita mari, inainte de efectuarea operatiei se recomanda executarea unor pasi pregatitori care ii vor aduce pe pacienti mai aproape de scopul final. Cu alte cuvinte, inainte sa se prezinte la clinica stomatologica din sector 4, pacientii trebuie sa urmeze cu sfintenie sfaturile medicilor implantologi si sa renunte la viciile care pot dauna reusitei operatiei precum si sa faca toate analizele necesare si recomandate.
Setul de analize include, insa nu se rezuma doar la hemoleucograma, glicemie, calcemie, colesterol, acid uric, vsh si timpii de sangerare si de coagulare. Dupa ce pacientul preda radiografia si medicul evalueaza rezultatele analizelor medicale, dentistul alege cea mai potrivita metoda de efectuare a implantului dentar.
Procedura de inserare a implantului dentar
Inserarea implantului dentar propriu zisa este o interventie chirurgicala care se desfasoara sub influenta unei anestezii locale. Cu cateva zile inainte, pacientii sunt sfatuiti sa renunte la fumat si sa nu consume alcool iar in ziua respectiva sa curete temeinic dintii cu pasta de dinti, ata dentara si apa de gura.
Dupa ce trece efectul anesteziei locale, corpul pacientilor poate suferi usoare inflamatii, dureri de cap, dureri de dinti, insa pentru a inlatura asemenea situatii neplacute medicii ofera o reteta cu medicamente analgezice si antiinflamatoare puternice.
Cand este necesara aditia osoasa la nivelul mandibulei?
Exista persoane care se prezinta in cadrul clinicii ImplantologieSector4.ro si la care osul mandibulei nu este suficient de gros sau este prea moale pentru a fixa in mod corespunzator un implant dentar. In aceste situatii, pentru ca implantul sa nu si diminueze functiile pentru care a fost creat, este nevoie de aditie osoasa.
Clinica stomatologica din sector 4 | Implant dentar in Bucuresti | ImplantologieSector4.ro
Concret, chiar daca implantul este realizat din materiale rezistente, nu va putea fi folosit pentru a musca sau pentru a amesteca si pacientul risca sa ramana fara implantul dentar in timp.
Aditia osoasa face posibila realizarea implantului la pacientii cu o masa osoasa foarte redusa. Medicul specialist poate folosi os natural din orice alta parte a corpului sau oase artificiale care se comporta ca si un substitut.