In zilele prezente, disponibilitatea pieselor auto nu mai reprezinta o problema, asa cum era in trecut, in consecinta, nici achizitionarea unui model de masina second hand nu va mai pune probleme in situatia defectarii. De altfel, achizitionarea acesteia dintr-un parc auto autorizat presupune acuratetea datelor generate (kilometraj, informatii despre posibile defectiuni, daca masina a fost sau nu lovita etc), dar clientii care achizitioneaza de aici primesc si garantie, acordata conform regulamentului fiecarei firme de acest tip.

Necesitatile reale de utilizare

Similar oricarui lucru material in care se investeste o suma mare de bani, pentru masina SH vor trebui evaluate necesitatea de reala de utilizare, adaptata la viata fiecarei persoane in parte. Astfel, pentru cei cu familii, nu se vor trece pe lista masini de mici dimensiuni, ci se vor analiza ofertele pentru marcile care comercializeaza astfel de modele – cu spatiu interior suficient, portbagaj incapator.

Pentru cei care achizitioneaza prima masina, pe care o vor utiliza pentru drumul zilnic catre serviciu, dar si pentru excursii si vacante, este recomandata o masina fiabila, cu consum mediu, care va face fata pe diferite tipuri de carosabil.

Drumul pe care va fi rulata preponderent masina influenteaza si durata de utilizare fara a fi nevoie de interventii considerabile – astfel, pentru drumuri dificile, sunt recomandate masinile potrivite pentru astfel de carosabil (4X4).

Tot in aria necesitatilor reale de utilizare se incadreaza si consumul de combustibil, asa ca, daca masina va fi utilizata pentru sarcini zilnice, precum desfasurarea activitatilor de lucru, mersul la cumparaturi, condus copiii la gradinita sau scoala, o alegere inteligenta este o masina care consuma putin atat in oras, cat si in afara orasului.

Aceasta alegere inseamna proiectarea pe termen scurt si pe termen lung, respectiv vizualizarea modului in care masina va fi utilizata.

Cercetarea online si offline

Chiar daca magazinele fizice sunt inca preferate, pentru a analiza produsele si pentru a beneficia de consultanta directa cu operatorii magazinului, magazinele online specializate in vanzarea pieselor auto dispun de o gama variata de produse si accesorii pentru marcile populare la ora actuala.

Cercetarea in prealabil inainte de achizitionarea unui autoturism inseamna, mai ales pentru un sofer aflat la cumpararea primei masini, o trecere in revista a disponibilitatii, a variantelor de achizitie, precum si familiarizarea cu terminologia utilizata in acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here