Prin intermediul activitatii de achizitii carti, anticariatele vin in intampinarea nevoilor oamenilor, fie ca este vorba de nevoia de a avea un loc in care sa duca volumele pe care stiu ca nu le vor mai citi si care stau degeaba in biblioteca, dar si a nevoii de a face rost de bani intr-un mod rapid si usor.

Cu toate acestea, unii oameni inca mai sunt sceptici in ceea ce priveste anunturile anticaritelor, publicate in mediul online si care pot fi formulate sub forma „cumpar carti in regim anticariat”. Dar acestia trebuie sa stie ca activitatea este una atat legala, cat si avantajoasa, clientii acestor tipuri de anticariate avand parte numai de beneficii.

In cazul in care viitorii clienti ai anticariatelor se intreaba ce suma de bani pot primi in schimbul cartilor si cum se calculeaza aceasta, anticarii de la CumparCarti.ro au sintetizat principalele aspecte de care se tine cont in realizarea evaluarii cartilor:

  • Vechimea cartilor

Cu cat o carte este mai veche, cu atat si pretul acesteia este mai mare. Prin urmare, o carte care are ca data de aparitie sfarsitul secolului al XIX-lea poate fi mai valoroasa decat una care a aparut in timpul anului in curs. Motivul este legat si de usurinta cu care aceasta poate fi gasita de cititori.

  • Autorul volumelor

Un autor foarte cunoscut, care a facut istorie, va influenta costul unei carti scrise de el, mai ales daca aceasta cuprinde o opera valoroasa de-a acestuia. De asemenea, o carte care are autograful autorului este mult mai valoroasa, iar daca acest autor este unul foarte renumit, cu atat mai mult valoarea volumului creste.

Cumpar carti in regim anticariat | Achizitii carti | CumparCarti.ro

cumpar carti in regim anticariat

  • Colectia din care face parte

Cartile care fac parte din editii limitate sau colectii aniversare sunt mai valoroase decat cartile obisnuite, publicate in editii de linie, intr-un numar foarte mare de volume. Tocmai din acest motiv anticariatele cauta sa cumpere carti, in special din cele mai vechi. Pentru adescoperi astfel de comori literare.

  • Numarul oferite pentru achizitia de carti

Cu cat numarul cartilor propuse spre vanzare este mai mare, cu atat si suma primita in schimbul acestora este mai mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here