Aceste ceasuri sunt instrumente educationale inovatoare care permit copiilor sa descopere si sa abordeze invatarea timpului inca din primul an de gradinita. Ele lucreaza cu pictograme temporale, de activitate sau de durata, care combinate vor permite aflarea unor repere in timpul zilei.

Ceasul Zoe

Destinat copiilor din prima sectiune a gradinitei, ceasul Zoe este un ceas original, care are un ecran digital pe care vor alterna 3 tipuri de pictograme: pictograme de timp, care reprezinta soarele cu raze mai mult sau mai putin, luna sau ambele amestecate pentru a distinge cele 6 momente grozave ale zilei: dimineata, dimineata-amiaza, dupa-amiaza, seara si noaptea.

Cele 10 pictograme de activitate – atunci cand este timpul sa manance sau sa se spele pe dinti etc. Acest lucru le va permite copiilor sa stabileasca o rutina zilnica.

In cele din urma, clepsidra sub forma unui cerc de patru sferturi care indica copilului unde se afla in activitate: este la inceput (un sfert plin), jumatate (2 sferturi pline) sau aproape de sfarsit (3 sferturi pline).

Prin urmare, ceasul Zoe le permite copiilor sa dobandeasca valori de referinta atat de timp cat si de durata, fara sa integreze inca programele. Combinatia de pictograme le permite sa isi gaseasca rapid drumul in timpul zilei si sa constientizeze trecerea timpului.

Ceasul de perete Pam Tim & Winjah

Odata cu succesul ceasului Zoe, care este folosit acum in multe gradinite fondatorul Bruno Graff lanseaza un nou prototip in colaborare cu producatorul de ceasuri Winjah.

Construit pe acelasi principiu al pictogramelor ca si ceasul Zoe, de aceasta data apare un soare, mai mult sau mai putin iluminat in functie de ora din zi, precum si pictogramele de activitate si clepsidra.

S-au adaugat doua functii: cadranul cu orele cu folosirea mainilor, pentru o utilizare mai durabila a ceasului, precum si o telecomanda pentru a-l seta manual si a adauga cronologia activitatilor. Aceste ceasuri sunt recomandate copiilor peste 3 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here