Oricine a trecut prin etapa de a-si vinde propriul apartament stie perfect ca acesta poate fi un adevarat chin. Cumparatorii pot alege intre mai multe oferte, motiv pentru care sunt pretentiosi, uneori chiar capriciosi si pot evidentia diverse imperfectiuni in prezenta proprietarului.

Cazul este destul de dificil deoarece sunt multi bani in joc si niciuna dintre parti nu vrea sa cedeze prea mult. De aceea, serviciul Home Staging castiga popularitate in intreaga lume si, incet, incet si in Romania. Despre ce e vorba?

Ce este Home Staging?

Home Staging este pur si simplu o pregatire profesionala a unei proprietati de vanzare. Serviciul este extrem de popular in alte tari, unde este folosit de majoritatea persoanelor care doresc sa vanda o casa sau un apartament.

Un profesionist poate pregati proprietatea in asa fel incat sa castige imediat atentia potentialilor cumparatori, ceea ce nu numai ca accelereaza vanzarea, dar va permite si obtinerea unui pret mult mai mare decat si-a asumat initial proprietarul.

Scopul Home Staging este, de asemenea, de a creste imediat interesul pentru imobiliare. Prin urmare, o companie profesionista se ofera si sa faca fotografii incurajatoare, sa creeze textul ofertei sau sa organizeze o zi a portilor deschise.

Cine sunt oamenii din spatele Home Staging?

Cel mai adesea, acestia sunt agenti imobiliari cu experienta, care sunt familiarizati cu asteptarile cumparatorilor, pot percepe tendintele pietei si, mai presus de toate, ascund in mod inteligent deficientele si evidentiaza avantajele unei case sau unui apartament.

Designerii, arhitectii, echipele de curatenie si, desigur, agentii imobiliari coopereaza si cu companii care se ocupa de Home Staging.

Care este munca echipei?

Totul depinde de specificul proprietatii. Uneori, o crestere semnificativa a valorii spatiilor poate fi obtinuta prin simpla curatare, improspatare a baii sau revopsirea mobilierului de bucatarie. In alte cazuri, este necesara o renovare minora.

Conform principiului Home Staging, clientii iau decizia de a cumpara o proprietate in primele 30 de secunde de la vizionarea acesteia. Pretul unui astfel de serviciu depinde de marimea proprietatii si de amploarea modificarilor necesare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here