Fiecare persoana va suferi mai devreme sau mai tarziu o extractie masea, iar acesta nu este motiv de teama sau de ingrijorare. Medicul stomatolog de la Cabinetstomatologicsector2.ro va oferi toate indicatiile pentru ca rana sa se vindece rapid si usor, iar procedura in sine nu este nici complicata si nici dureroasa pentru ca are loc sub anestezie locala.

Ingrijirea plagilor dupa extractie masea

Dupa procedeul de extractie masea este important ca plaga sa fie ingrijita corect. Se vor mentine compresele pe plaga pentru aproximativ 1 ora. De asemenea, pacientul nu trebuie sa fumeze pentru aproximativ 24 de ore si nici sa consume alcool sau bauturi calde in aceasta perioada. Este recomandat ca exercitiile la sala sa fie amanate pentru o perioada de 3 zile dupa extractie.

Sangerarile din zona afectata

Poate aparea o sangerare usoara dupa extractie, insa este perfect normala. Zona nu trebuie sa fie clatita cu apa si nici cu alte substante. De asemenea, pacientul nu trebuie sa deranjeze locul in care a avut loc interventia in prima zi, deoarece pacientul risca sa impiedice formarea unui cheag de sange care este necesar pentru ca rana sa se vindece rapid.

In cazul in care sangerarea reapare se vor aplica si noi comprese sterile in zona in care se afla plaga. Aceste comprese trebuie tinute timp de 1 ora. Se va aplica gheata in dreptul ranii pe intreaga zi in care a avut loc interventia. Gheata trebuie sa fie aplicata cate 15 minute cu o pauza de 15 minute.

De asemenea, este foarte important ca pacientul sa stea in pozitie verticala in ziua in care a avut loc interventia. In cazul in care pacientul sta intins in pat va fi favorizata vasodilatatia la niveul capului si astfel va rezulta sangerarea plagii. In timpul primei nopti este recomandat ca pacientul sa stea cu capul mai sus decat corpul.

Extractie masea | Cabinetstomatologicsector2.ro

extractie masea

Daca apare durerea in urma unei extractii dentare de medie intensitate nu este nimic anormal. In cazul in care apar simptomele dureroase pacientul poate lua analgezicele pe care medicul le prescrie. Se recomanda evitarea aspirinei sau ai derivatilor acesteia deoarece sunt medicamente care favorizeaza sangerarea.

In cazul in care zona este tumefiata, pacientul nu trebui sa se spere pentru ca este ceva normal. Pentru ca intensitatea acesteia sa scada se vor aplica comprese cu gheata asa cum a fost deja mentionat anterior. Este recomandat ca atunci cand apar dureri severe pacientul sa se prezinte in cabinet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here