Proiectarea cu succes a unei case necesita nu numai estetica si confort, ci si implementarea practicilor ecologice si realizarea economiilor de energie. Fie prin utilizarea de materiale naturale, cum ar fi lemnul, utilizarea tehnologiilor ecologice sau prin implementarea unor metode de constructie curate.

Ecologia se afla in centrul casei moderne si participa la o reflectie globala, combinand deseori economisirea resurselor materiale si financiare.

Materiale ecologice pentru constructia de case

Anumite materiale de constructie implica prezenta intr-o casa a diferitelor elemente nocive utilizate in dezvoltarea sau tratarea lor. Pentru a evita materialele care contin produse daunatoare, constructia cu materiale naturale, cum ar fi lemnul sau produsele de origine vegetala (paie, canepa, izolatie, cum ar fi lana de in etc.) promoveaza un spatiu durabil, sanatos, cald si estetic.

In plus, aceste materiale naturale, in special lemnul, prezinta in mod natural performante de izolatie si, prin urmare, fac posibila realizarea de economii pe termen lung de incalzire si, eventual, economii la aerul conditionat.

Acelasi lucru este valabil pentru anumite materiale din sectorul agricol (lana de animale, pene etc.), produse minerale abundente (pamant sau piatra) sau din reciclare, cum ar fi celuloza suflata, care ofera proprietati termice excelente.

Producerea de energie si reciclarea unei case ecologice

Stabilirea metodelor de producere a energiei care limiteaza utilizarea combustibililor fosili, in special pentru incalzire, este esentiala pentru proiectarea ecologica a unei case.

Utilizarea incalzirii lemnului sau a biomasei (plante, biocombustibili etc.), a energiei geotermale, a panourilor fotovoltaice care canalizeaza energia solara sunt toate modalitati de a produce energie curata si de a reduce amprenta de carbon a unei case, facturile de energie electrica sau de gaz.

Alte echipamente pot oferi, de asemenea, beneficii semnificative: diferitele sisteme de pompe de caldura, care recupereaza caldura din aerul sau apa care iese din casa, permit, de asemenea, economii semnificative de energie pentru a reduce facturile de energie electrica si a construi o casa cu consum redus sau o casa pasiva.

Geamurile duble si componentele lor din lemn ofera, de asemenea, o protectie excelenta impotriva frigului si a zgomotului. Sistemele de recuperare a apei de ploaie sau toaletele de compostare sunt, de asemenea, modalitati bune de a economisi apa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here