Dintii permanenti sunt meniti a fi pastrati pentru o perioada cat mai indelungata in viata unei persoane. Sunt insa anumite motive care duc la necesitatea unor extractii dentare. Sunt cazuri exceptionale, iar dentistii incearca sa le evite pe cat posibil, insa unele dintre acestea nu mai pot fi impiedicate, iar extractia este tratamentul eficient prin care se pot elimina alte complicatii.

Cariile dentare avansate, un motiv pentru extractii dentare

Atunci cand exista carii dentare foarte avansate, cu afectarea a peste jumatate din suprafata dintelui, stomatologii apeleaza la extractii dentare. Daca este lasata netratata, caria dentara poate provoca leziuni semnificative dintilor si gingiilor din jur. Cand pulpa dintelui se infecteaza, situatia poate fi chinuitoare si poate necesita o interventie de canal radicular sau o extractie.

Supraaglomerarea dintilor

Dintii supraaglomerati ingreuneaza periajul si folosirea atei dentare in mod corespunzator. In plus, aranjarea lor deficitara poate duce la un risc crescut de carii si boli ale gingiilor. In aceste situatii, la un cabinet de stomatologie sector 6 se recomanda extragerea unuia sau mai multor dinti pentru a crea mai mult spatiu in gura in cazurile severe. Unoeri, supraaglomerarea ar putea fi rezultatul eruptiei molarilor de minte, a caror extractie este o procedura comuna. Dentistii apeleaza la extractie chiar inainte de eruptie.

Dintii impactati

Un dinte impactat este un dinte care nu reuseste sa erupa complet, din cauza supraaglomerarii sau a alinierii necorespunzatoare. Un astfel de dinte poate provoca leziuni grave ale gingiilor si dintilor din jur, ceea ce face ca extractia lui sa fie o solutie agreata de stomatologi.

Leziunile traumatice

O vatamare traumatica, cum ar fi un accident legat de sport sau un accident de masina, poate provoca daune extinse dintilor sau fracturi dentare la nivelul maxilarului. In unele cazuri, deteriorarea poate fi atat de grava incat este nevoie de extractia dintelui. La PlazaDent.ro se evalueaza temeinic riscurile si beneficiile procedurii si se opteaza pentru cea mai buna solutie.

Extractii dentare | stomatologie sector 6 | PlazaDent.ro

Extractii dentare

Boala parondontala

Boala parodontala este o infectie grava a gingiilor si a tesuturilor din jurul dintilor. Lasata netratata, poate duce la pierderea dintilor. In unele cazuri, se recomanda extragerea unuia sau mai multor dinti ca parte a unui plan de tratament.

Extractiile dentare se efectueaza, in functie de caz, printr-o procedura clasica sau prin metoda chirurgicala, cu aplicarea anesteziei, dupa complexitatea situatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here