Aspirarea va fi in curand doar o amintire proasta – aceasta este cel putin promisiunea aspiratoarelor robot, care curata independent podelele. Multe branduri si-au lansat modelele si din ce in ce mai multi consumatori sunt atrasi de aceste aspiratoare.

Cum functioneaza un aspirator robot?

Aceste aspiratoare teoretic, pot curata toate tipurile de pardoseli. Majoritatea dispozitivelor au o perie rotativa si perii laterale. Acestea vor colecta praful si murdaria de-a lungul peretilor si in colturi apoi le vor impinge spre peria principala. Praful si resturile sunt apoi aspirate si trimise in rezervor.

Unele dispozitive au aspiratie directa, fara perie rotativa, asemanatoare cu cea a aspiratoarelor cu rezervor. Aspiratoarele robot nu sunt echipate cu un sac, ci cu un simplu rezervor din plastic. De cele mai multe ori, utilizarea acestora este foarte simpla. Trebuie doar sa fie pornit sau programat, iar dispozitivul face restul.

Care sunt principalele caracteristici?

  • Dimensiunea

Dimensiunile aspiratorului robot sunt importante. Intr-adevar, pentru o curatare eficienta, aspiratorul trebuie sa poata trece sub mobilier, dar si printre diferite obstacole, cum ar fi picioarele unui scaun. Asa ca trebuie sa se stie diametrul si inaltimea acestuia.

  • Programare

Pentru a folosi un aspirator robot, trebuie ca utilizatorii sa il programeze. Programarea acestui tip de dispozitiv este in general destul de simpla – se alege unul dintre modurile de curatare.

Unele modele ofera programe mai complete. Acestea permit reglarea puterii de aspiratie in functie de tipul de podea (podea tare, parchet, covor etc.).

Exista, de asemenea, roboti care permit sa fie programata o pornire intarziata sau curatarea periodica, in fiecare zi sau in fiecare saptamana, de exemplu. Unele modele ofera si posibilitatea lansarii dispozitivului de la distanta, prin intermediul unei retele Wi-Fi.

  • Incarcarea

Cele mai multe aspiratoare robot sunt incarcate printr-o statie de incarcare de podea. O incarcare completa, dureaza intre 1 si 8 ore in functie de model. Unii roboti sunt proiectati sa ajunga singuri la statia lor. Altii, insa, trebuie sa fie conectati manual la un incarcator.

  • Autonomie

Aspiratoarele robot functioneaza fara fir, deci numai pe baterie. In functie de dimensiunea interiorului si a suprafetei de curatat, trebuie luat in considerare acest criteriu. Unele modele, insa, pot reveni la baza lor atunci cand sunt descarcate si apoi isi reiau munca de unde au ramas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here