Pe masura ce cresc, copiii nu au nevoie numai de o camera separata in care sa se joace, sa doarma sau sa isi faca temele, ci si de o baie separata. Parintii pot planifica, pot desena si pot mobila si decora spatiul unde micutul urmeaza sa-si petreaca o parte din timpul zilei spalandu-se, pieptanandu-se sau bucurandu-se de cateva clipe de intimitate.

Materiale folosite pentru amenajarea baii copiilor
  • In baia copiilor trebuie sa primeze calitatea si culorile vii, placute, formele atipice si desenele preferate. Pentru un aspect placut si o rezistenta indelungata, se recomanda piatra naturala, acesta fiind un excelent conductor de caldura (in cazul in care parintii opteaza pentru incalzirea in pardoseala). Se poate opta pentru travertin, pentru ardezii (cu inflexiuni rosiatice, verzi sau portocalii), pentru terrazzo (cu un impact vizual extrem de placut, usor de igienizat si foarte rezistent).
  • Baia pentru copii trebuie sa fie plina de viata, colorata, inveselita de motive si personaje din desene sau din povesti. Pentru o baie desprinsa din basme, se poate opta pentru gresie si faianta de culoare roz sau rosu pentru fetite sau verde sau albastru pentru baietei. Baia fetitelor poate avea motive florale si un tapet cu personaje din povesti, iar baia baieteilor poate avea tapet cu masini, cu personaje din desene animate sau jocuri video.
  • Obiectele sanitare trebuie sa fie potrivite marimii copiilor. Parintii pot cumpara vase de WC si lavoare special concepute pentru copii, dar si mobilier de baie colorat. Perdeaua de dus trebuie sa fie colorata si preferabil cu motive marine sau cu motive din desene animate. Pentru podea, se gasesc seturi de covorase potrivite preferintelor copiilor.
  • Siguranta corporala a copiilor trebuie sa fie pusa pe primul loc in alegerea obiectelor sanitare pentru baie. Pe piata sunt disponibile robinete securizate, gresie antialunecare, cat si mobilier de baie cu colturi rotunde, pentru a evita accidentarile. Nu in ultimul rand, parintii trebuie sa tina cont si de personalitatea micutului, de varsta acestuia si de preferintele sale in materie de culoare, povesti si jocuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here