Medicul stomatolog va poate spune ca aveti nevoie de proteze pentru sanatatea dvs. orala. La prima vedere, aceasta solutie nu te face sa sari in sus de bucurie. Si pe buna dreptate, protezele conventionale sunt cunoscute ca fiind restrictive si invazive. Dar, daca doriti si alte optiuni, veti descoperi ca exista cateva metode revolutionare. Una dintre aceste metode este tehnica All-on-4.

Conceptul All-on-4: evolutia implanturilor dentare

Implanturile dentare au aparut pentru prima data in anii 1950. La acea vreme, Dr. Per Ingvar Barnemark a descoperit proprietatile de biocompatibilitate ale titanului. Aceasta descoperire a facut posibila fabricarea primelor proteze dentare. Principiul a fost comercializat oficial abia in anii 1980.

De atunci, protezele si implanturile dentare au continuat sa evolueze si au devenit marii aliati persoanelor care au unul sau mai multi dinti lipsa. Desi aceste solutii sunt fiabile, ele sunt totusi costisitoare pentru majoritatea oamenilor.

Recunoscand aceste neajunsuri, profesionistii din domeniul sanatatii orale au dezvoltat in cele din urma tehnologia protezelor All-on-4 la sfarsitul anilor 1990.

Ce este All-on-4?

Tehnologia All-on-4 consta in plasarea unei proteze fixe de 10 pana la 14 dinti in partea inferioara sau superioara a maxilarului. Pana acum, nimic revolutionar, ati putea spune. Restul devine foarte interesant. Proteza este sustinuta de numai 4 (all-on-4) sau 6 (all-on-6) implanturi dentare fixate in zonele cu densitate osoasa ridicata.

Tehnica All-on-4, dovedita stiintific, este ideala pentru inlocuirea unei arcade dentare complete. Optand pentru acest tratament, nu mai este nevoie sa inlocuiti fiecare dinte lipsa cu un implant. Aceasta tehnologie este mai simpla, mai rapida si mai eficienta decat interventia chirurgicala traditionala de implantare.

Cui se adreseaza implantul All-on-4?

Expertii cred ca aceasta metoda poate satisface mii de oameni. Singura cerinta este sa aveti o stare de sanatate buna. Cu exceptia acestei cerinte logice, oricine are nevoie de proteze dentare sau doreste sa isi schimbe proteza dentara se poate supune experientei All-on-4.

Avantajele metodei All-on-4

Dupa cum puteti vedea, avantajele tehnologiei All-on-4 sunt numeroase:

  • tratament minim invaziv: sunt necesare doar 4 implanturi;
  • tehnologia moderna evita necesitatea unor protocoale lungi de grefare osoasa;
  • permite inlocuirea mai multor dinti deodata;
  • timp de tratament redus;
  • plasarea unei proteze temporare in aceeasi zi a operatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here