Inca de acum doi ani, obligativitatea introducerii noilor case de marcat cu jurnal electronic a fost pusa in vigoare, lucru care a creat numeroase tensiuni in randul operatorilor economici. Au fost foarte multe neclaritati la inceput, insa acum lucrurile s-au mai linistit si orice afacere ar trebui sa detina o astfel de casa de marcat. Acestea au fost introduse pentru reducerea evaziunii fiscale, astfel incat specialistii ANAF sa poata monitoriza cat mai bine activitatea firmelor.

Aspecte esentiale despre investirea in case de marcat cu jurnal electronic

In primul rand, un lucru foarte important pe care comerciantii nu trebuie sa il piarda din vedere atunci cand decid sa investeasca in case de marcat noi este faptul ca acestea vor transmite in timp real informatiile inregistrate la serverele ANAF, care va verifica situatia aparatelor fiscale si care va fi la curent cu activitatea operatorilor economici.

Pentru aceste aparate fiscale cu jurnal electronic fisierele sunt trimise iar datele sunt stocate in mod eficient. De asemenea, este foarte important de stiut faptul ca nu toti operatorii economici trebuie sau sunt obligati sa foloseasca aceste case de marcat cu jurnal electronic, si anume cei care efectueaza ocazional livrari de bunuri sau prestari de servicii catre populatie, precum si cei care efectueaza livrari ale bunurilor catre angajatii proprii pentru uz personal.

Noile aparate nu au nevoie de conexiune la internet. Acestea vor functiona si daca nu sunt conectate sau daca a cazut reteaua. Datele introduse sunt stocate in memoria acestui aparat si sunt transmise in mod automat atunci cand are loc reconectarea la internet.

Case de marcat cu jurnal electronic | Case de marcat noi | CaseDeMarcat.eu

case de marcat cu jurnal electronic

Nu in ultimul rand, utilizatorii trebuie sa trimita notificari privind situatia aparatului de marcat electronic fiscal in termen de 5 zile de la efectuarea modificarii. Configuratia si caracteristicile tehnice, precum si functionalitatile caselor de marcat cu jurnal electronic sunt foarte importante si au fost intens dezbatute de catre Ministerul Finantelor Publice, fiind data sub forma de proiect de hotarare a Guvernului, asa cum sustin specialistii https://casedemarcat.eu.

In concluzie, casele de marcat cu jurnal electronice noi sunt necesare pentru orice afacere, fie la inceput de drum, fie pentru afacerile cu multi ani de experienta pe piata din Romania pentru a fi in deplina legalitate si pentru a-si putea desfasura activitatea fara piedici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here